top of page
  • sinergoetikaelitsa

Закони в семейната система



Родовата система е изключително мощна. Тя поддържа основния закон на Вселената към хармония и баланс - тя е система от везни. Затова цялата родова система започва да се стреми към възвръщане на равновесието и баланса. Тя не може да допусне в рода да има дисхармония.


Изхождайки , че ние сме само една част от цялото, ние сме и неразделна част от семейната система, към която принадлежим-независимо дали ни харесва или не. Колкото по-бързо започнем да гледаме с очите на любовта, с разбиране и отваряне и приемане, чрез сърцето толкова по-бързо ще излекуваме себе си.


Освен със семейната система, ние сме свързани и с културата, обществото, семейството в което сме отгледани и израснали. Съответно директно сме повлияни от техните правила и норми.


Абсолютно всеки човек не съществува сам за себе си, никой не е изолиран или несвързан. Пълна илюзия е да мислим, че сме се появили на тази планета, без да сме директно свързани с нашите родители и предците преди нас. Всички сме свързани помежду си, особено с членовете на нашето семейство и нашите предци, независимо дали ги познаваме или не.


Колективната съвест е много мощна, скрита и подмолна сила. Работи по невидим начин. Не сме наясно откъде точно идва и съществува, много трудно можем директно да я разпознаем.


Колективната съвест не обитава ума на човека, тя работи дълбоко вътре в семейството, в повечето случаи без самото знание на неговите членове.


ЗАКОН ЗА ПРИНАДЛЕЖНОСТТА


Всеки един, който е част от дадено семейство има право да принадлежи към него.


Всеки един член от семейството, независимо кой е той, кога е дошъл, какво е сторил има равностойно право да принадлежи. Всеки един трябва да бъде еднакво уважен и включен.


Колективната съвест изисква всеки един член от семейството да бъде помнен, почитан и уважен, да има полагащото му се място в системата.


ЗАКОН ЗА ЙЕРАРХИЯТА


Членовете на семейството се подреждат спрямо тяхното идване в системата. Тези, които са дошли по-рано имат по-висок ранг от тези, които са дошли след тях


ЗАКОНЪТ ЗА РАВНОВЕСИЕТО


Ако член от семейството от дадено поколение причини или стане жертва на несправедливост, то тази несправедливост бива компенсирана, чрез действията на човек от следващото поколение на същото семейство.


Един човек от семейството, ако не поеме отговорност за действията си, друг член ще го направи вместо него. Това се случва, тъй като колективната съвест прехвърля възмездието от поколение на поколение, докато това не се анулира, чрез поемане на последствията.


Личната съвест ме кара да плащам за своите грешки, докато колективната ме заставя без мое знание, да компенсирам за нещо извършено от друг човек в семейството, когото най-вероятно не познавам.

Личната съвест причинява чувство на вина, докато колективната ме кара да действам подсъзнателно.


Основното, което е важно да знаем е че в съзнанието ни има колективен пласт, който ни държи отговорни за всичко, което правим и за последствията, които нашите действия имат върху хората от системата и около нас. Всички носим отговорност, признаваме ли го или не.


Издигаме се над този факт, единствено като приемем, че сме част от дадено семейство с определено минало и сме готови да носим определена съдба.

81 views0 comments

Comments


bottom of page