top of page
  • sinergoetikaelitsa

ЧРЕЗ ПРОФЕСИИТЕ, ПОПРАВЯМЕ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ КОНФЛИКТИ НА РОДА

Updated: Mar 22

Начинът, по който най-често поправяме, подсъзнателните емоционални конфликти на нашето семейство, е именно чрез професиите, които "избираме" и най-често онаследяваме.

Когато говорим за поправяне, нямаме в предвид пълното решаване на проблема, а го свързваме по-скоро с правенето на нещо, което резонира с историята на нашия клан.

Било то и чрез това да се ожениш (омъжиш) за някой, който практикува определена професия, чрез която се повтарят ситуации на предшественици или заболявания от определена болест.

В тази статия се съсредоточаваме върху начина, по който поправяме историите на клана, чрез нашите професии.


Всички хора, когато са неосъзнати не избират свободно професията си, тъй като вече знаем, че всички живеят по програми и съответно за професиите не може да бъде по-различно.

Всъщност, ако разгледаме задълбочено семейната ни история, щяхме да намерим смисъл във всяка наша професия, на всеки един член от семейството.

В повечето случаи "избираме" подсъзнателно професия, която ремонтира семейните и нашите емоционални конфликти.


Когато сме доволни и щастливи от професията си, я практикуваме с желание и любов, изкарваме хубави доходи и се справяме добре, тогава това е индикация, че не поправяме семейни конфликти, чрез тази професия.

Но, когато обаче това, което поправяме е семейна драма, ние сме склонни да се посветим на професия, която изобщо не ни харесва, не изкарваме достатъчно пари от нея, ангажираме се прекалено много и постоянно живеем с девиз, който нашето подсъзнание непрекъснато ни повтаря „не се наслаждавай".

Това „не се наслаждавай“ може да се проявява по различни начини, като например да не печелиш достатъчно пари.


В семейства, в които една професия се повтаря от поколение на поколение, става въпрос за семейна лоялност и доказване (да бъда оценен) пред съответния родител със същата професия. За да се разбере по-добре как поправяме семейните конфликти на рода чрез професията си, ето няколко примера за това:


При запитване на жена по време на консултация - "Какво работиш?", тя отговаря, че е шивачка. При следващият въпрос - "Харесваш ли си работата?", тя казва „да“, но също така и че й се налага да ходи и на друга работа. Питам я - "Защо?", тя казва, че като шивачка не печели достатъчно пари и въпреки, че е опитвала да работи други професии, рано или късно отново се връща към шиенето. Веднага следва въпроса - "Имало ли е много раздели във вашия семеен клан (в рода)?" и става ясно, че баща й забременява майка й, и после избягва със сестра й (лелята на консултираната жена). Никога повече не са ги виждали и се разбира, че има раздяла в семейството. Съответно я попитах, дали разбира, че чрез професията си като шивачка, тя "съшива" и съединява разделеното семейство, от което произлиза? Нейното подсъзнание обединява семейството и то не прави разлика между телата и платовете, затова тя винаги желае да работи именно тази професия, която не й дава достатъчно доходи, докато не осъзнае, ЗА КАКВО точно работи тази професия.

В този случай, тази жена носи несъзнателната вина на майка си, заради ситуацията, в която е заченала и чувството на изоставяне от бащата.


Тогава тя ме попита: Искаш да кажеш, че когато разбера, че професията ми е свързана с отработване на програмите в рода, трябва да спра да я работя и да се посветя на друга? Не, не е нужно да е така. Има случаи, в които човек, който е осъзнал това има нужда да промени професията си, а друг човек може да продължи със същата професия, но след това вече да започне да си позволява да се наслаждава на нея.


Друг пример:

Двойка, при която любопитното е, че и двамата са изучавали право, но нито един от тях не го е упражнявал, нито е възнамерявал да го направи.

Жената ми каза: „Не знам защо съм учила право, никога не съм си го обяснявала и когато завърших, казах на майка ми, че не искам да се посветя на тази професия, а тя ми каза: Не мога да повярвам, винаги съм искала да уча право и не съм могла да го направя, а ти която вече имаш диплома, не искаш да го практикуваш!".

Тя ми призна, че за първи път майка й споменава това, нещо което преди никога не е казвала на дъщеря си. Също така става ясно, че в историята на живота й има налични правни проблеми, свързани със загубени активи и от там идва желанието на майката и дъщерята да учат право.


Тук ще поместим някои видове професии, чрез които се поправят конфликти в семейството:

* Професии, с които се търси отсъстващ (липсващ) баща в Рода:

Полицай, Военен, Моряк, Охрана, Програмист, Математик, Портиер, Стражар, Електротехник, Дърводелец и Зидар.

* Професии, с които търсим любовта на майката:

Диетолог, Ветеринарен лекар, Треньор на животни, Психолог (поправят се семейни психо-емоционални проблеми и има връзка с ролята на майката в живота), Химик.

* Професии, чрез които се поправя несправедливостта в рода са:

Адвокат, Съдия, Прокурор и Преводач.

* Професии, чрез които се стремим да получим признание на лидери в рода:

Политик (поправя се липса на внимание и разпознаване на индивида в семейството. Обезценки на дълбоки нива, някой да бъде забелязан най-накрая), Сенатор и т.н.

* Професии, чрез които се стремим да излекуваме Рода или да предотвратим смъртта:

Лекар, Медицинска сестра, Терапевт...

* Професии, чрез които се стремим да подобрим общуването (комуникацията) в Рода:

Телевизионен оператор, Журналист, Телефонен оператор, Публицист, Графичен дизайнер, Посланик и Преводач.

* Професии, чрез които обединяваме рода с Любов:

Готвач (поправят се караници в семейството, както и единението в семейството, за да седнат всички на една маса), Хлебар, Сервитьор, Фермер (поправят се гладни и драматични години в Рода) и Лекар.

* Професии, чрез които се стремим да се образова Рода ни:

Учител (Поправя се личното образование и това на децата. Например, деца назад в рода, които не са могли да ходят на училище).

* Професии, чрез които защитаваме децата в Рода ни:

Педагог, Социален работник, Педиатър, Бавачка (поправя се изоставянето на деца от майката).

* Професии, чрез които се предотвратяват раздели в Рода:

Шивач, Крояч.

* Професии, чрез които се стремим да спасим, намерим или съживим липсващи и починали хора в Рода:

Спасител, Шофьор на линейка, Спасителен водолаз, Бърза помощ, Детектив, Планински спасител.

* Професии, чрез които даваме радост на Рода ни:

Музикант, Певец, Комик, Клоун, Цветар.

* Професии, чрез които се възстановява психичното здраве на Рода:

Психиатър, Психолог, Невролог, Треньор, Терапевт.

* Професии, чрез които даваме дом на Рода ни:

Архитект, Строителен инженер, Строител, Декоратор, Бояджия.

* Професии, чрез които изчистваме греховете и злото:

Свещеник, Монахиня, Мисионер, Социален доброволец.

* Професии, чрез които се цели да се възстановят загубени пари и имущество:

Счетоводител, Застраховател, Нотариус, Банкер (поправят се финансови фалити, бедност и наследство).

* Професии, с които поправяме самочувствието в Рода, поправяме скритите и грозни неща:

Моден дизайнер, Стилист, Фризьор, Маникюристка, Дерматолог, Бижутер и всичко свързано с естетика.

* Професии, чрез които се почистват и прикриват мръсотиите в Рода:

Чистач, Химическо чистене, Мияч, Тапицер.

* Професии, чрез които искаме да избягаме от Рода си:

Туристически агент, Хотелиер (поправят се проблеми свързани с дома, глада и семейното разединение), Морски персонал, Пилот, Капитан на кораб, Шофьор на камион.

* Професии, чрез които искаме да открием тайните на Рода:

Лаборант, Антрополог, Историк, Детектив, Следовател, Библиотекар, Социолог, Архивист, Секретар.

* Професии, които ремонтират Рода като цяло:

Стоматолог, Механик, Поправка и боядисване на коли, Ремонт на уреди и машини.


Всички правим тези Поправки (отработвания на емоционалните конфликти на клана) по един или друг начин и осъзнаването им ни помага да израстваме и да поемем пълната отговорност за себе си, и живота си.

Източник: Бионевроемоция България


Всеки, който иска да преработи и освободи родови преплитания и тежести от себе си и своите близки, можем заедно да случим всичко това, чрез индивидуална терапия на едно дълбинно ниво, по този начин ще може да заеме своето място в системата и да се включи към Потока на Живота!


За връзка с мен:

+359 893598808

Елица Исакова



164 views0 comments

Comments


bottom of page